Engeltje uit Frankrijk.

Gepost door meneertje Confituur op 31/03/2007 | movie

In 2001 werd iedereen overmeesterd door het magische Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain op het grote witte doek. Audrey -Amélie- Tautou schitterde later nog in een aantal films die ook bij ons het grote publiek bereikten. Zo zagen we haar aan het werk in L’Auberge espagnole, Un long dimanche de fiançailles, Les Poupées russes en de minder gesmaakte verfilming van The Da Vinci Code.
En in 2007 krijgen we misschien de kans om Jamel Debbouze (die Lucien speelde in Amélie) uitgebreid terug te zien. Hij speelde in 2005 reeds de hoofdrol in de Franse film Angel-A. En blijkbaar wordt deze film van Luc Besson in mei 2007 over de grote plas gelanceerd. De trailer zoals die op de Apple-site te bekijken is, toont alvast heel wat mooi camerawerk. Ook het verhaal en de soundtrack lijken behoorlijk goed te zitten. Alleen de engelse ondertitels hadden voor mij niet gemoeten, maar uiteraard is het een vereiste voor een lancering in Amerika. Ik heb de film trouwens in 2005 hier in België gemist. Maar misschien krijgen we dit jaar in België toch nog een herkansing? In dat geval mogen we die zeker niet missen. Rie Rasmussen heeft behoorlijke diva-allures die ik wel eens een film lang zou willen bekijken. Het is trouwens een romantisch verhaal waarin ook wat misdaad- en gangster-trekjes voorkomen. Een niet te versmaden combinatie als je het mij vraagt…