Kom naar de live uitreiking van de blogawards!


Op zaterdag 1 maart 2008 om 14.00u is het zover. Dan maken we de volledige lijst van de blogawards bekend en worden vijf blogs met een heuse prijs overladen. En dit zal weer gepaard gaan met een feestje in real life. Dit keer zakken we af naar dé hipste locatie van Antwerpen: Love Lucy*. Ook dit jaar zal je kunnen verbroederen met de bloggers (m/v) en bloglezers (m/v) die je altijd al eens in het echt had willen ontmoeten.
Aanwezig zijn bij de meest prestigieuse bloguitreiking is helemaal gratis. We vragen je enkel om in te schrijven via onderstaand formulier...

je volledige naam (voornaam & achternaam, geen nickname)*:
je e-mailadres*:
een link naar je eigen blog, site, profiel of fotogalerij:
Stem nu


De stemming voor de blogawards 2008 is gesloten. Tot en met 10 februari 2008 kon je stemmen door een top-3 met favoriete blogs door te sturen. Zes weken lang kon er ongeveer gestemd worden (vanaf 1 januari 2008). Je krijgt nog tot en met de live uitreiking op 1 maart 2008 op regelmatige tijdstippen een blik op de nieuwe blogs waarop gestemd werd.
Ondertussen zijn er al vier updates geweest van blogs die zeker in de finale lijst zitten (zie in de rechterkolom). Deze wordt regelmatig ge-updated (door het enorme aantal stemmen is het immers toch te veel moois om in één keer te kunnen doorsurfen). Wie trouwens fouten vindt in de lijst of nog ideeën heeft, mag dat altijd melden via jeroendecock@gmail.com...


Meer in 2007+1


Meer bloggers
Het aantal bloggers neemt nog elke dag toe. Familie en vrienden kunnen de eerste stapjes van een nieuwgeboren kindje volgen via de blogposts van de trotse ouders. Terminaal zieken zoeken hulp, ervaring en troost in de blogposts van mensen die hetzelfde leed beleven of overwonnen hebben. Liefdesverdriet wordt van zich afgeschreven, maar ook de topmomenten worden op het net uitgeschreeuwd. En nu nog meer dan daarvoor.

Meer blogs
Naast de persoonlijke blogs nam ook het aantal blogs toe die de mediagroepen zelf voeden. Nieuwsblogs en redactieblogs vullen de traditionele media aan. Ze kunnen persoonlijk zijn en gaan de vluchtigheid ver voorbij. Maar ook de modale internetgebruiker gaat de mediakant uit. Door groeperen van sterke user-generated content op een gemeenschappelijk blogplatform verrijkt het internet meer en meer.

Meer bloglezers
Veel lezers beseffen niet dat ze blogs lezen want niet de vorm maar de inhoud doet ertoe. En dus winnen blogs elke dag lezers bij. De lezer zoekt een eigen stem, een verhaal dat menselijke gevoelens inhoudt. Bloglezers zoeken ook de niche waar dikwijls maar een beperkt aantal individuen authoriteit over bezit en die openlijk ter beschikking stelt. Hoe meer bloglezers er zijn, hoe meer deze willen interageren. Commentaar geven, zelf een blog starten of elkaar irl leren kennen.

Meer blogawards
Meer bloggers, meer blogs en meer bloglezers en dus kunnen we met de blogawards niet achterblijven. Opnieuw willen we met een stemming van iedereen horen wat ieders blog-top3'tje is. Om te komen tot een lijst met nog meer blogs: van bloggers en voor bloglezers! Hou deze site in de gaten, want op 1 januari 2007+1 vliegen we er weer in.De online buzz


blogs via Technorati.
Vlaamse blogs via De Blogoloog.
foto's via Flickr.Terugblik


De eerste editie van de blogawards begon eind 2006 en mondde begin 2007 uit in een feestelijke uitreiking. Volgende blogs gingen met de hoofdprijzen lopen:

Beste groepsblog
Gentblogt - http://www.gentblogt.be

Beste lifeblog
Michel Vuijlsteke - http://blog.zog.org

Beste fotoblog
Wannabes - http://www.wannabes.be

Meest fervente blogkoekoek
Appelogen - http://www.appelogen.be

Hoogste pagerank
Netlash - http://www.netlash.com

Prijs voor de hoogste uit de bwards-top10 zonder een hoofdprijs
Asfaltkonijn - http://www.asfaltkonijn.be